Blog

In de huidige buitengewoon onzekere tijd wil je dat jouw bedrijf adaptiever wordt en dat je tijdig samen op de juiste KPI’s kan sturen. Je zoekt naar een praktische en pragmatische methode, waarmee je zelf kan beginnen. Vandaag nog.

Doelgericht presteren

Soms is je dag voorbij voor je er erg in hebt. Weer een dag waarin je talloze knopen hebt vastgepakt, allerlei problemen hebt opgepakt en je menig discussie hebt gevoerd met je collega’s.

Maar hoe tevreden ben je eigenlijk over het resultaat?

Hoeveel verder heeft het je gebracht naar waar je eigenlijk met je bedrijf zou willen zijn?

Vaak is het eerlijke antwoord op die vragen: bitter weinig.

We worden allemaal wel eens geleefd door de waan van de dag. Zelf had ik er, ook als ervaren manager, regelmatig toch moeite mee om weerstand te bieden tegen de constante stroom van vragen en problemen die naar mij toe kwamen. Alsof ik een problemen-magneet had!

Ik heb veel goedbedoelde time-management tips proberen toe te passen. To-do lijstjes, prioriteit lijstjes, agenda blokken, deur van mijn kantoor dicht, enzovoorts. Meestal met slechts een kort en beperkt effect. Na twee weken was mijn agenda weer net zo vol als daarvoor. Stonden de collega’s weer dagelijks aan mijn bureau, had ik heftige discussies met mijn MT leden.

Soms lag het aan mij, soms lag het aan mijn collega’s. Een onoplosbaar probleem, dacht ik.

Tot ik het boek “Drive”van Daniel Pink las. Purpose (doel) als belangrijke interne bron van motivatie. Toen ik vervolgens “purpose” combineerde met “hoshin kanri”, een Lean-methode voor het cascaderen van bedrijfsplannen, bleek ik een krachtig instrument te hebben gevonden om hoger liggende doelen te vertalen in praktische meetbare doelstellingen. 

Deze gecombineerde methode, die wij de CPR methode noemen, hebben we inmiddels bij onze klanten met succes geïntroduceerd. Door de CPR methode hebben klanten samen met hun collega managers ambitieuze doelen gesteld EN GEHAALD waar ze volledig achter stonden en waarmee hun medewerkers wisten wat ze moesten doen en waar het naartoe zou gaan. 

In de huidige buitengewoon onzekere tijd kan de CPR methode jouw bedrijf helpen om adaptiever te worden en tijdig samen op de juiste KPI’s bij te sturen. Het is een praktische en pragmatische methode, waar je zelf vandaag mee kan beginnen.

Wil je 5 concrete, gelijk toepasbare tips om met de CPR methode aan de slag te gaan?

Mail dan “tips CPR methode” naar mike@shewhartcompany.com 

Ik beloof je dat ik persoonlijk en zo snel mogelijk bij je terugkom met een reactie.